keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Sotkamon matkailu

Aloitetaan tämä kotimaan matkiluun keskittynyt vinkkisarja Sotkamolla, jossa kävin viime kesänä.

Sotkamo sijaitsee Kainuussa, melko lähellä Kajaania eli siis pituussuunnassa noin keskellä Suomea. Sotkamo on erityisesti kesällä erittäin nätti paikka, joka on urheilukansan keskuudessa tunnettu erityisesti suomen kansallispelistä eli pesäpallosta. Sotkamon pesäpallokenttä onkin melko hallitsevassa osassa kunnan keskustaa ja paikallisten mukaan ainakin aikaisemmin kerännyt väkeä peleihin enemmän kuin Sotkamossa on asukkaita. Jos siis meinaa mennä Sotkamoon kesällä niin ehdottomasti kannattaa käydä katsomassa yksi pesispeli vaikka ei lajista erityisemmin välittäisikään.

Kylpylä: Vuokatin Katinkulta

Sotkamon lähistön yksi suosituimpia matkailukohteita on Katinkulta, joka sijaitsee Vuokatin upeissa järvimaisemissa. Katinkullassa on mahdollisuus pelata golfia, nauttia kylpylästä sekä rentoutua.

Vuokatin hiihtotunneli

Vuokatissa, eli siis Sotkamon kunnan toisessa kyläsessä, sijaitsee myös maailman ensimmäinen hiihtoputki, joka on auki myös kesäisin. 1997 valmistunut hiihtotunneli on auki kesäkuusta joulukuuhun ja talvella muutenkin jos on liian kylmä hiihdellä ulkona - tunnelissa on nimittäin vian -2 -7 astetta pakkasta.

Sotkamon luonto

Sotkamon luonto on kauttaaltaan kaunista, voisi jopa sanoa perinteisen kaunista, järvimaisemaa. Vuokatissa on noin 15 kilometrin vaarajono, jota kannattaa käydä patikoimassa jos ulkoilemaan haluaa. Kannattaa myös tutustua Tiilikkajärven kansallispuistoon, josta löytyy luontopolkuja yli 20 kilometriä.

Majoitus Sotkamossa

Itse vietin yhden yön teltassa Naapurivaaran leirintäalueella, josta löytyy myös mökkejä. Muita mahdollisuuksia Vuokatin majoituspaikoista kannattaa katsastaa täältä.

3 kommenttia:

  1. Täälästä blogia haluaisin lukea,mutta kuvat puuttuu...

    VastaaPoista
  2. Niinpä tietenkin. Täytyy harjoitella kuvien siirtämistä ensi kirjoitusta varten. Kiitos vinkistä. :)

    VastaaPoista
  3. Hei!
    Kivaa, löysin sun blogiisi. Jatka samaan malliin ja toki nuo kuvat ois kivoja. Itsekin tykkään reissata Suomessa, varsinkin retkeillä luonnossa.

    VastaaPoista